Lasagna Al Forno



Algemeen
Bereidingstijd: Langer dan 1 uur
Maaltijdgang: Hoofdgerecht /
Soort keuken: Italiaanse keuken
Techniek:
Aantal personen: 6 personen

Ingredienten:
400g bloem tipo 00, 4 eieren
1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, 1 teen knoflook, 100g pancetta (of bacon), 300g gehakt, 1 dl witte wijn, 4 el olijfolie, 400g goede kwaliteit italiaanse tomaten in glas, 2 el tomatenpuree, 150 ml runderbouillon, 1 tl gedroogde oregano, peper en zout, 100g parmezaanse kaas
500 ml volle melk, 60g boter, 60g bloem,

Voorbereiding:
Deeg:
Doe de bloem in een grote kom. maak een kuil in het midden. Klop de eieren los en giet in de kuil. Meng nu met een vork vanuit het midden van de kuil steeds wat meer bloem met de eieren tot je een compacte massa hebt. Bestuif een groot werkvlak en je handen met bloem. neem het deeg uit de kom en kneedt het nu verder op het met bloem bestoven werkvlak. Doe dit zeker 10 à 15 min. en druk steeds een deel van het deeg met je handpalm van je af en weer terug, tot het deeg stevig

Bereidingswijze:
Breng in een extra grote pan ruim water aan de kook (1l/100g). Voeg als het water kookt 2 volle eetlepels zeezout toe en omdat de vellen erg gemakkelijk aan elkaar kleven ook een scheut olijfolie. Breng het water snel weer aan de kook en laat 4 à 5 vellen voorzichtig in het kokende water glijden. Kook de pastavellen in ± 4 minuten beetgaar.
Schep de vellen met een schuimspaan uit de pan en dompel ze kort onder in een kom koud water. Laat ze op een theedoek uitlekken.

Pel de ui en de knoflook. Was en droog de wordtel en bleekselderij. hak alles fijn. Snijdt de pancetta in kleine stukjes en doe samen met de groenten, het gehakt en de olijfolie in de pan. Bak alles zachtjes tot het gehakt gaar is en de groenten zacht. Giet de witte wijn erbij en schep alles goed om. Laat de tomatenblokjes uitlekken en voeg ze samen met de tomaten puree toe. Voeg de oregano, zout, peper en de bouillon toe en laat de saus op een heel laag vuur minstens een uur pruttelen.

Verwarm de melk tot deze bijna kookt en houd hem warm. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer er zodra de boter gesmolten is de bloem door. Verwarm dit mengsel onder vootdurend roeren gedurende 1 minuut. Neem de pan van het vuur en klop er met de garde beetje bij beetje de hete melk door. Wacht steeds tot de melk door de bloem en boter is opgenomen voordat je nieuwe melk toevoegt. Als alle melk is opgenomen zet je de pan weer terug op het vuur. Voeg peper en zout toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt (2-3 min.).

Neem een vierkante ovenschaal. Vet die goed in en bedek de bodem met gekookte lasagnavellen. Verdeel hierover een derde deel van de bolognesesaus, strooi er wat parmenzaanse kaas over en een laagje witte saus. Herhaal dit tot alles op is. eindig met een laag bechamelsaus en strooi hier de laatste parmenzaanse kaas overheen. Verdeel een paar klontjes boter over de schotel en zet 30 minuten in een hete oven (200°C)

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 29-04-2024